سایتهایی دارای مقالات علمی فارسی:
بهترین سایتهایی که حاوی مقالات علمی فارسی می باشد به صورت گذرا در ذیل به حضور عزیزان بخصوص دوستانی که در کلاس سوال می فرمودند معرفی می شود. یاد آوری می شود این سایتها جزئی از سایتهایی است که دارای مقالات علمی است نه کل آنها. برای دریافت مقالات علمی از اینترنت گذشته از این سایتها شما می توانید با جستجوی حرفه ای در گوگل به مقالات علمی بیشتری دست پیدا کنید البته چون بزرگترین کشور فارسی زبان ایران است طبیعتا این سایتها نیز سایتهای ایرانی خواهد بود. درضمن باید به خاطر داشته باشیم که هنوز تحقیق کاملا علمی تنها از اینترنت بدون مراجعه به کتابخانه و منابع دیگر در کشورهای جهان سوم به دلیل عدم غنای کامل اینترنت میسّر نیست و مقالات علمی اینترنتی در حدّ راهنما و گرفتن ایده و به صورت یک منبع خوب و کاربردی کمکی باید استفاده شود نه به عنوان منبع اولیه و کامل که ما را از منابع دیگر بی نیاز نماید.
اگر خواهان مقالات علمی به زبان انگلسی باشید هرچه بخواهید به دست خواهید آور. فقط کافی است به آدرس
http://www.google.com/schhp?hl=en بروید و موضوع مورد نظر تانرا جستجو نمایید تا مقاله مورد نظر تان را به زبان انگلسی پیدا کنید.
سرویس ویژه گوگل برای محققین و جویندگان مقالات علمی
به زبان فارسی
اگر بخواهید به عنوان یک محقق فارسی زبان به مقالات معتبر علمی به زبان فارسی دست پیدا کنید از این صفحه گوگل به این آدرس http://scholar.google.com/advanced_scholar_search?hl=fa استفاده فرمایید.در مورد شیوه ای جستجوی حرفه ای در گوگل برای پیدا کردن مقالات علمی یا هر موضوعی که بخواهید انشاء الله در یاد داشتی دیگری قرار فرصت خدمت دوستان خواهیم بود. اینک معرفی چند منبع علمی جامع با شرح مختصری که از سوی خودشان ارائه شده است:
بهترین سایتهای فارسی دارای مقالات علمی و تحقیقاتی
بانک اطلاعات نشریات ایران
در میان سایتهای فارسی زبان بزرگتر و جامعتر از این سایت برای جستجوی مقالات علمی و تحقیقاتی نمی توان یافت. بزرگترین مرجع و نمایشگاه دائمی مطبوعات کشوردر ایران نشریات متعددی به چاپ می رسند که عموما به دلایل مختلف برای مخاطبین شناخته شده نیستند و حتی متخصصین آن رشته نیز از انتشار آنها بی اطلاع می باشند. همچنین بسیاری از علاقمندان و پژوهشگران نیازمند جستجو و مطالعه مقالات و مطالب علمی مندرج در شماره های مختلف نشریات هستند که پاسخ آنها جز با استفاده از فن آوری اطلاعات مقدور نیست..
در این راستا فعالیت سایت از سال ۱۳۸۰ آغاز گردید و ضمن مکاتبه و رایزنی های مکرر با مدیران نشریات، تا کنون موفق به پوشش و ارایه خدمات به بیش از ۱۵۰۰ نشریه در حال انتشار شده ایم. این خدمات شامل درج شناسنامه نشریه، طرح روی جلد و فهرست مطالب هر شماره و اقلام مقاله شناختی آنها با استفاده از مندرجات نشریه میباشد. این خدمات فقط با ارسال یک نسخه از هر شماره به نشریات ارایه می شود و کاربران می توانند با استفاده از فهرست الفبایی، فهرست موضوعی و جستجو به نشریات مورد نظر خود دست یابند.
همچنین نشریات میتوانند متن کامل و یا گزیده مقالات خود را در این سایت در دسترس کاربران ساکن در داخل و خارج کشور قرار دهند. پژوهشکده اطلاعات و مدارک علمی ایران
http://www.irandoc.ac.ir/
برای اینکه بدانید این سایت تاچه میزان شمارا در تحقیق و کارهای علمی یاری می کند به برخی امکانات آن توجه نمایید:
-شامل بیش از ۶۰۰۰۰۰ رکورد اطلاعات علمی کشور:
-پایاننامههای ایران – دکترا و کارشناسی ارشد
-پایاننامههای فارغالتحصیلان ایرانی خارج از کشور
-طرحهای پژوهشی کشور
-مقالاتسمینارها،کنگرهها و سمپوزیومهایعلمیوفرهنگی ایران
-مقالات علمی و فنی
-گزارشهای دولتی ایران
-فهرستگان نشریات ادواری لاتین موجود در کتابخانههای ایران
-علوم تربیتی
-اطلاعات محققین و متخصصین ارشد کشور
-اطلاعات آب
-اطلاعات خزر
پایگاه بزرگ علمی SID - جهاد دانشگاهی
http://www.sid.ir
این سایت نیز از غولهای علمی اینترنت به زبان فارسی به شمار می رود. در عصر اطلاعات و جهانی که هرگونه توسعه منوط به دستیابی مستمر و علمی به اطلاعات است، ساماندهی و پردازش اطلاعات و مقالات علمی منتشر شده در نشریات علمی –پژوهشی اهمیتی خاص یافته است. بر این اساس جهاد دانشگاهی در تاریخ ۱۶ مرداد ۱۳۸۳ اقدام به افتتاح ” مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی ” نمود. اهداف تاسیس مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی آنچنان که در اساسنامه آن آمده است ” ترویج و اشاعه اطلاعات علمی ، گسترش و ارتقاء خدمات اطلاع رسانی به محققان ، سرعت بخشیدن به کاوش های علمی و افزیش اثر بخشی تحقیقات در کشور است.” مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی تحت نظارت شورای علمی ، خدمات خود را از طریق پایگاه اینترنتی http://www.sid.ir/ به عنوان بانک اطلاعات علمی کشور و در آینده نزدیک در سطح منطقه ارائه می دهد و تلاش نموده از تجربه های مشابه در داخل و خارج از کشور جهت بهبود ، روزآمدی و جامعیت اطلاعات استفاده کند.
خدمات عمده پایگاه SID عبارتند از :
- جستجو و ارائه چکیده مقالات نشریات علمی – پژوهشی کشور
- دسترسی به متن کامل (Full Text) مقالات
- معرفی و ارائه مقالات نشریات ایرانی نمایه شده در ISI
- دسترسی به مجموعه مقالات محققان ایرانی چاپ شده در نشریات بین المللی
- سرویس گزارش های استنادی نشریات علمی – پژوهشی کشور (JCR)
از طریق شاخص تاثیر (Impact Factor) و شاخص آنی (Immediacy Index)
- معرفی نشریات و نویسندگان مقالات پر استناد
- سرویس ارسال الکترونیکی مقالات (Online Submission) و رهگیری پیشرفت کار توسط نویسندگان.
این بود معرفی مختصر چند سایت مفید و معتبر علمی که حاوی مقالات و مطالب ارزنده علمی و گنجینه بزرگ ازمقالات گوناگون علمی می باشد. سایت ویکی پیدیا نیز به عنوان یک دائرة المعارف عمومی دارای برخی مقالات خوب علمی نیز می باشد.
همانگونه که قول داده بودم اگر فرصت دست داد مطلبی در مورد نحوه ای جستجوی حرفه ای مقالات و مطالب مورد نظر خویش در گوگل نیز نشر خواهم نمود.
برخی سایتهای مفید دیگر برای تحقیقات علمی به زبان فارسی
راستی یادم رفت بگویم:سایت کتابخانه ملی ایران، پایگاه اطلاع رسانی کتابخانه های ایران، خانه کتاب ایران از سایتهایی است که می تواند به عنوان منابع مفیدی برای محققان و پژوهشگران در جهت آشنایی با منابع و کتابهای فارسی و غیر فارسی می باشد. گرچند در این سایتها متن کتابها و مقالات قابل دسترسی نیست اما برای پیدا کردن منبع و سرنخ در زمینه موضوع مورد نظر محققین بهترین گزینه است و یک شبه کار صد ساله را انجام می دهد.
با نگاه دقیقتر به سایتهای که در نوار سمت راست وبلاگ لینک شده است می توانید به سایتهای جالب خبری و علمی و فرهنگی دست پیدا کنید. بویژه فهرست بزرگ سایتها و وبلاگهای مفید و مهم افغانستان که برای دوستانی که اخبار و حوادث افغانستان و افکار وبلاگ نویسان برجسته افغانستان را دنبال می کنند فهرست بسیار مفید و کاربردی است.
مترجم گوگل در خدمت پژوهشگران علمی
سرویس ترجمه گوگل شاهکار دیگر گوگل عزیز برای محققان و جویندگان مطالب علمی به زبانهای غیر مادری شان است. این سرویس از اکثر زبانهای زنده دنیا بخصوص زبان فارسی به خوبی پشتیبانی می کند و واقعا دستیار ماهر و کارگشا برای محققان به حساب می آید.
برای استفاده از سرویس ترجمه گوگل به این صفحه با این درس: http://translate.google.com/#en|fa| بروید و درچوکات سمت چپ متن مورد نظر را کپی کرده از بالا گزینه را بفشارید تا متن شما را به فارسی ترجمه کند. برای تعویض زبان این سرویس می توانید از گزینه های تعویض زبان که در قسمت بالای صفحه جا سازی شده است استفاده نمایید.
امید وارم مطالب این صفحه مورد پسند و استفاده شما دانشجویان و دانش پژوهان عزیز قرار گرفته باشد.
مرجع:
http://d-bedary.blogfa.com/post/53
منبع: wwwsiott.events.sharif.ir
آخرین نظرات