بسم الله الرحمن الرحیم
دیدار با عالم
با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد و با تبریک ایام مبارک هفته وحدت و آرزوی توفیقات روز افزون به استحضار میرساند واحد پژوهش مدرسه علمیه کوثر قزوین با حرکتی خلاقانه در هفته کتاب به دیدار دو تن از اساتید حاضر در کلاس رفته و با جمع طلاب حاضر، برنامه دیدار با اهل قلم را اجرا کرده است.
در روز سهشنبه 29/8/1397 و چهارشنبه 30/8/1397 سرکار خانم چیتسازان مدیر، سرکار خانم عاشوری معاون آموزش، سرکار خانم همایونلو معاون فرهنگی با همراهی خانمها شیخی و مخلصآبادی در کلاس درس استاد نصیری و استاد فلاح حاضر شده و با ایشان دیدار کردند.
دیدار با استاد نصیری روز سه شنبه
مدیر محترم سرکار خانم چیتسازان بعد از تبریک هفته کتاب به استاد نصیری و طلاب حاضر در کلاس از استاد خواستند تا کمی از رزومه علمی خود را مطرح کنند.
جناب آقای نصیری فرمودند که از سال 1378 وارد حوزه شده، از همان ابتدا طلبگی را جدی گرفتند و خوب و مستمر درس خواندند. از سال 1387 کار قلم را آغاز کردند و اوّلین اثر ایشان کتاب ماء معین بود. حمایتهای مرحوم مغفور جناب آقای آیت الله باریک بین باعث استمرار انگیزه شده تا جایی که تألیفات ایشان به ده کتاب و چهار نقد از جمله نقد بر کتاب تجزیه و ترکیب متوسطه رسید.
از آثار ایشان کتابهای مباحثه یا بال پرواز در آسمان علم، چرا نماز اوّل وقت بخوانم؟، آثار و برکات نماز اوّل وقت، تجزیه و ترکیب پیشرفته سوره ملک، راهنمای تجزیه و ترکیب زبان عربی، پیشنیازهای ادبی جزء اوّل قرآن کریم، معجم الفروق النحویه و الصرفیه، شیرینتر از عسل یا لطیفههای ادبیات عرب و بهتر از طلا را میتوان نام برد.
در نهایت مدیر محترم حوزه علمیه کوثر کتاب خوشنویسی شده دیوان امام خمینیw را از طرف واحد پژوهش به ایشان اهداء کردند.
دیدار با استاد فلاح روز چهارشنبه
مدیر محترم سرکار خانم چیتسازان بعد از تبریک هفته کتاب به استاد فلاح و طلاب حاضر در کلاس از استاد خواستند تا از سوابق علمی و تحصیلی خود مطالبی را برای کادر و طلاب حوزه علمیه کوثر بیان کنند.
استاد فلاح چند دقیقهای در مورد کتاب و کتابخوانی و مظلوم واقع شدن کتاب در سراسر کشور و به تبع آن حوزههای علمیه مطالبی را بیان فرموده، اذعان داشتند هرشب از ساعت 10 شب تا اذان صبح مطالعم میکنند و هر یک یا دو شب خواندن یک کتاب را به پایان میبرند. ایشان فرمودند در خواندن کتاب انتخاب رشتۀ مورد علاقه یکی از شروط لازم است و غفلت از این امر باعث سر در گمی در مطالعات حوزویان شده است و بهتر است مسئولین حوزه نیاز سنجی و استعدادیابی را در بین طلاب داشته باشند تا هر طلبه بتواند با توجه به علایق و استعدادهای خود رشتههای علمی را در راستای رسیدن به تخصص انتخاب نماید و مسئولین نیز با انتخاب اساتید برجسته کلاسهای علمی ویژه این طلاب داشته باشند. که اگر چنین شود طلاب دیگر نیز علاقهمند خواهند شد.
ایشان خطاب به طلاب فرمودند وقتها را به بطالت نگذرانید و از فرصتها استفاده کنید و در جهت رشتۀ مورد علاقهتان به صورت ویژه وقت بگذارید.
در رابطه با سوابق علمی استاد فلاح خود را چنین معرفی کردند. بنده متولد سال 1347 هستم. از سال 1363 بعد از گذراندن پایه سوم راهنمایی وارد حوزه علمیه قزوین شدم ابتدا تحصیلات خود را از مدرسه سردارین خیابان تبریز آغاز کردم. حوزههای آنروز مانند حالا امکانات نداشت. نه آبی نه برقی نه گرمایی حتی برای رفتن به سرویس بهداشتی باید زمان زیادی صرف میکردیم و از مدرسه خارج میشدیم. بعد از مدت کوتاهی از مدرسه سردارین به مدرسه شیخ الاسلام رفتم. آنجا هم با مدرسه سردارین خیلی تفاوت نداشت. تا سال 1373 در این مدرسه دروس پایه را خواندم. میتوانم ادعا کنم تحقیقا از بهترین طلاب این مدرسه بودم و همیشه با رتبه ممتاز وارد پایه بعد میشدم زیرا شبانه روز درس میخواندم. ماه رمضان که حوزهها تعطیل بود روزی 14 نوار درسی را گوش میدادم و پیاده میکردم. حدود 13 یا 14 ماه در جبهههای حق علیه باطل جنگ تحمیلی شرکت داشتم. همزمان با دروس حوزه به صورت غیرحضوری دیپلم گرفتم و در سال 68-1367 در سن 18 سالگی وارد آموزش و پرورش شدم.
استاد بنده در حوزه قزوین جناب آقای محمدی تاکندی بودند ایشان یک تنه روزی 7 تا 8 درس را به طلاب درس میدادند. -در آن روزها قزوین هیئت علمی داشت آقایان آیت الله اویسی (شاگرد دوم ایشان آیت الله طباطبایی است)، آیت الله مظفری (شاگرد آیت الله خویی) و آیت الله سامت-. تا اتمام کفایتین کتبی و شفاهی در قم آزمون میدادم. برای درس خارج 6 سال به قم رفتم. فقه را در محضر آیت الله مکارم شیرازی، اصول را در محضر آیت الله جعفر سبحانی و تفسیر را در محضر آیت الله جوادی آملی بودم. همزمان تحصیلات دانشگاهی خود را ادامه دادم. ادبیات عرب را در مقطع لیسانس خواندم. در دانشگاه آزاد با معدل نزدیک به 20 که هنوز هم بیشتر از آن را کسی نداشته در رشته فقه و حقوق فوق لیسانس را گرفتم ولی با این وجود همواره خلعی را در خود حس میکردم و آن اینکه در حوزه ادیان، تاریخ اسلام و تشیع و فرق اطلاعات لازم را ندارم. به حمدالله خدا توفیقی داد که با ورود به دانشگاه ادیان و مذاهب طی مقطع دکترا کتابهایی که خواندم با تمام طول تحصیلم برابر و یا بیشتر بود.
آخرین نظرات