بسم الله الرحمن الرحیم
با صلوات بر محمد و آل محمد و با تبریک اعیاد ماه ربیع الاوّل و میلاد پیامبر ختمی مرتبت محمد مصطفی i گزارش هفته کتاب به پیوست حضورتان ارسال میگردد:
1- فضا سازی محیط داخلی مدرسه با تراکتهایی در خصوص کتاب و کتابخوانی: از تاریخ 23/8/1396 تراکتهایی با محوریت موضوع کتاب و کتابخوانی در فضاهای مختلف حوزه علمیه کوثر نصب شد. هدف از این امر، ایجاد فضایی فعال و پویا در هفته کتاب و ترغیب طلاب به خواندن کتاب بود. فضاسازی با همکاری طلاب عضو کانون پژوهشی انجام شد.
2-انتشار ویژهنامه در هفته کتاب و کتابخوانی: بروشوری با عنوان «معرفی کتاب در مصاف با خورشید» که به مناسبت اربعین حسینی (ع) (به دلیل مقارنت هفته کتاب با ایام اربعین) توسط خانم سمیه بیگم موسوی از طلاب پایه سوم طراحی و در میان طلاب توزیع شد. برشور به پیوست حضورتان ارسال میشود.
3- همراه با کتاب: برنامه افتتاحیه هفته کتاب با حضور سرکار خانم مخلصآبادی فراهانی کمک معاون پژوهش در مراسم صبحگاه انجام شد. در این صبحگاه اهم فعالیتها و مسابقات هفته کتاب -که از قبل به صورت پوستر بر تابلوها نصب شده بود- برای طلاب بیان شد.
4- کتاب رسانهای کهن: این مراسم با حضور جناب دکتر هادی فنایی در روز چهارشنبه 24/8/1396 از ساعت 8 الی 9:30 در سالن اجتماعات حوزه علمیه کوثر برگزار شد. در این مراسم جناب دکتر فنایی از ویژگیهای ملاصدرا و امتیازات وی صحبت کردند.
متن زیر قسمتهایی از صحبتهای ایشان است:
در روششناسی فهم شخصیتها دو جور شخصیت وجود دارد:
الف: شخصیت سیاسی اجتماعی و الگوی سیاسی که بوسیلۀ حق شناسایی میشود، یعنی باید حق را بشناسیم و اگر او در مسیر حق بود وی را به حق نسبت دهیم.
ب: در مسائل علمی کاری به شخصیت نداریم و فقطه به آنچه میگوید توجه میکنیم.
زنده کردن عقل توسط صدرالمتألهین:
در عصری که اخباریها در تمدن شیعی و ظاهرگرایان و قشر گرایان در تمدن اهل سنت و تفکر پزتویستی و حس گرایی در اروپا، عقل را به حاشیه رانده بود جناب صدرالمتألهین این حجت الهی را احیا کرد و نه تنها عقل را احیا کرد، قرآن، برهان و عرفان همه و همه را با هم در آمیخت.
ایشان در انتهای برنامه، به پرسشهای طلاب پاسخ گفتند. این برنامه مورد استقبال شدید طلاب قرار گرفت.
5- کتاب، بنیان دانش: تقدیر از کتابدار محترم حوزه کوثر سرکار خانم فهیمه آقاجانی در روز 4/9/1396در کتابخانه حوزه علمیه کوثر انجام شد. ضمناً از میان طلاب به سه نفر از طلابی که بیشترین رجوع را به کتابخانه مدرسه داشتند خانمها رقیه بابایی چگینی، سمیه بیگم موسوی، سمیه کشاورز، قدردانی شد.
6- کتاب میراث ماندگار: در روز 8/9/1396 حوزه علمیه کوثر همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب در یکی از راهروهای مدرسه، مراسم وقف کتاب نیز انجام شد. مدیر محترم حوزه علمیه کوثر قزوین سرکار خانم چیتسازان، معاون پژوهش سرکار خانم ساره شیخی، همکار پژوهشی سرکار خانم فاطمه مخلصآبادی فراهانی، استاد محترم سرکار خانم بهدخت ذوقی و تعدادی از طلاب حوزه علمیه کوثر، در مراسمی نمادین کتابهای اهدایی خود را به کتابخانه مدرسه اهدا کردند. هدف از برگزاری این مراسم تشویق طلاب عزیز به اهداء و وقف کتاب، دقت و کشف نکات مثبت و منفی کتابهای مطالعه شده و ارجاع به کتابخانه و استفاده از منابع موجود در این واحد آموزشی است.
7- کودک کتابخوان: در تاریخ 5/9/1396 ساعت 10 الی 11 با حضور معاون پژوهش سرکار خانم ساره شیخی، همکار پژوهشی سرکار خانم فاطمه مخلصآبادی فراهانی و مربیان حاضر در مهد کودک حوزه علمیه کوثر، -با تدابیری که از قبل انجام شده بود- مراسم اهدا کتاب به کودکان حاضر در مهد کودک انجام شد. هدف از انجام این مراسم ایجاد فرهنگ کتاب و کتابخوانی در میان کودکان بود.
8- کتاب تعالی هنرمندانه روح: با اعلام از سوی واحد پژوهش و نصب اطلاعیه بر تابلوی اعلانات مسابقه طراحی پوسترهای زیبا در خصوص هفته کتاب و کتابخوانی به اطلاع طلاب رسید. در این مسابقه عدهای از طلاب شرکت کردند که به سه نفر برگزیده جوایزی اهدا شد.
9- خیابان کتاب: در تاریخ 8/9/1396 در یکی از راهروهای حوزه علمیه کوثر قزوین نمایشگاهی تحت عنوان راهروی کتاب به منظور معرفی برخی از کتابهای حیطه علوم انسانی که در کتابخانه مدرسه وجود داشت برگزار شد. عدهای از طلاب و کادر مدرسه از این نمایشگاه بازدید کردند. لازم به ذکر است پوسترهای مسابقه و عکسهای کتابخانههای شخصی همزمان با برگزاری این نمایشگاه در معرض دید طلاب قرار گرفت.
10- طلبه کتابخوان آیندهای روشن: جشنواره عکس از برترین کتابخانههای خانگی و معرفی کتابهای موجود در منزل و معرفی بهترین کتابی که خواندهاید با اعلام در برنامه صبحگاه و نصب پوستر به اطلاع طلاب رسید و همزمان با مراسم خیابان کتاب در تاریخ 8/9/1396 در معرض دید طلاب قرار گرفت. به سه نفر از طلاب شرکت کننده در این مسابقه جوایزی اهدا شد.
11- ایستگاه اهدای تفکر: مراسم کتابهای خوانده شده خود را به یکدیگر معرفی کنیم نیز با اطلاع رسانی قبلی به طلاب در تاریخ 8/9/1396 همزمان با نمایشگاه خیابان کتاب انجام شد. در این برنامه کتبی که طلاب جهت معرفی به دوستانشان آورده بودند در معرض بازدید سایر طلاب قرار گرفت.
12- دیدار با اهل قلم: در روز 5/9/1396 جمعی از طلاب پایه اوّل با همراهی خانمها شیخی و مخلصآبادی در منزل حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا ابراهیمی حاضر شده و از ایشان دیدار و عیادت کردند.
13- مسابقه خلاصه نویسی: به دلیل مقارن بودن هفته کتاب با روزهای پایانی ماه صفر کتاب آفتاب در مصاف رهبر معظم انقلاب به عنوان منبع برای مسابقه خلاصه نویسی انتخاب شد. در برنامه صبحگاه و پوسترهای نصب شده بر تابلو اعلانات این مسابقه به اطلاع طلاب رسید و در زمان تعیین شده خلاصه نویسیها جمع شد. به سه نفر از برگزیدگان این مسابقه جوایزی اهدا شد.
14- تهیه نرم افزارهای پژوهشی برای طلاب: واحد پژوهش حوزه علمیه کوثر جهت آشنایی و به روز شدن طلاب در امور تحقیق پایانی و منابع الکترونیکی تمهیداتی اندیشید و با رایزنی با مسئولین فروش موسسه نور سه نرم افزار جامع التفاسیر نور، جامع الاحادیث نور و پژوهیار نور را جهت استفاده طلاب با 40 درصد تخفیف برای طلاب علاقهمند تهیه کرده، در اختیار ایشان قرار داد.
15- فضاسازی وبلاگ مدرسه در خصوص کتاب و کتابخوانی:
مسابقه طراحی پوستر و اهدای کتاب به کتابخانه حوزه، مسابقه خلاصه نویسی کتاب آفتاب در مصاف و فایل pdf آن در روزهای ابتدایی هفته کتاب در وبلاگ پژوهشی مدرسه علمیه قرار گرفت.
فضاسازی وبلاگ در سراسر هفته کتاب توسط خانم رقیه بابایی چگینی از طلاب دانشآموخته انجام شد.
آخرین نظرات