چه بنویسیم؟
سؤال دیگری که برای علاقهمندان به نگارش، آن هم پس از آشنایی با رموز قلم و تجربه اندوزی و راه افتادن در این مسیر، پیش میآید، آن است که « چه بنویسیم؟»، یعنی یافتن سوژه و موضوع.
در یک مرحله «یافتن موضوع» مهم است، در مرحلهی دیگر توجه به «اولویتهای نگارشی». آنچه به انسان در این زمینه مدد میرساند، شناخت او از جهان پیرامون خود، کمبودهای موجود و نیازهای جامعه است. هر چه این معرفت، دقیقتر و گستردهتر باشد، نویسنده بهتر میتواند تشخیص دهد که چه باید بنویسد و کدام موضوع را در اولویت قرار دهد. بسیارند کسانی که وقت بسیاری صرف نوشتن موضوعی میکنند که مخاطب چندانی ندارد، یا کمبودی را پر نمیکند، یا مسائل، دست چندم و غیر ضروری یا غیر سودمند است.
«زمانشناسی»،«نیازشناسی»،«مخاطبشناسی»، «مخاطبشناسی»، «به روز اطلاعات»و… سبب میشود در انتخاب اینکه «چه باید نوشت؟» به بیراهه نرویم. حضور در متن جامعه و انس و تماس با قشرهای مختلف، به ویژه آنان که اهل مطالعه و کتابخوانیاند. همصحبت شدن با جوانان، قرار گرفتن در جریان پرسشهای ذهنی نسل امروز، سر زدن به محتوای نشریات، کتابها، روزنامهها و تولیدات ناشران، این شناخت را تقویت میکند.
واحد پژوهش حوزه علمیه کوثر
آخرین نظرات