گزارشی از فعالیت کانون پژوهشی سلاله نبوت
امام حسن عسگری(علیه السلام) فرمودند:"من مات و لم یعرف امام زمانه مات میته جاهلیه". “هر کس امام زمان خویش را نشناسد، به مرگ جاهلی شرک و الحاد از دنیا رفته است.”
باور به مهدویت آفتاب زندگی بخشی است، که جوانههای سرشار زندگی پیروان اهل بیت(علیهم السلام) با اشعههای زیبای آن، بالندگی وشادابی یافته است.
با لطف الهی و در ظلّ توجهات حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا فداه و با توجه به استقبال خوب طلبههای خواهر حوزه علمیه کوثر استان قزوین و همکاری مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران استان قم در سال 1389 کانونی با عنوان سلاله نبوت تأسیس شد. این کانون در ابتدا 40 نفر عضو داشته است. کانون سلاله نبوت در طول این سالها سعی کرده با برگزاری کلاسهای عمومی و تخصصی، نشستهای علمی، همایشهای سالانه و برگزاری اردوهای پژوهشی- زیارتی سطح علمی متربیان خود را افزایش دهد.
>
اولین دوره تربیت مربی مهدویت در تاریخ1389/7/20 به مدت شش ماه در روزهای شنبه وچهارشنبه با حضور 30 نفر از طلاب و10نفر از آموزش وپرورش برگزار شد. در این دوره 19 نفر از اساتید متخصص با موضوعات مختلف و متناسب با رشته تخصصی خود تدریس کردند. در آخر هر کلاس امتحاناتی منظم از طلاب گرفته شد و هر یک از متربیان یک تحقیق علمی متناسب با موضوع مطرح شده در کلاس، به مرکز مدیریت قم ارسال کردند. در آخر دوره نیز امتحانات کلی برگزار شد.
دومین دوره کانون با همکاری واحدهای فرهنگی و پژوهش مدرسه کوثر به منظور تربیت مبلغ و پژوهشگر مهدوی در تاریخ 1389/7/21 برگزار شد. مباحثی که در این دوره مطرح شده است؛ به شرح ذیل است:1. امام شناسی؛ 2. وظایف منتظران؛ 3. پاسخگویی به شبهات مهدوی؛ 3. دیدگاه فرقههای مختلف درباره مهدویت.
اعضا شرکت کننده در این دوره طلاب حوزه کوثر در سطوح روزانه و پاره وقت، برخی از دانشجویان و افراد غیر طلبه بودند. اساتیدی همچون حجت السلام و المسلمین دودانگه و حجت السلام درگاهی در این دوره تدریس داشتند.
سومین دوره که به منظور تربیت مربیهای متخصص برای مباحث مهدویت به مدت شش ماه در تاریخ 1393/7/20 برگزار شد. در این دوره 15نفر از طلاب حوزه خواهران شرکت داشتند. اساتید محترم جزوات و کتبی را در اختیار طلاب قرار دادند. در پایان دوره هر یک از اعضا مقالاتی را ارایه دادند. کانون سلاله نبوت طی این سالها 5 نشست علمی- پژوهشی مهدویت برگزار کرده است. مباحث مطرح شده در این نشستها به شرح ذیل است: رجعت، امام شناسی، شبههشناسی، منبع شناسی، آخر زمان سازی غرب در ستیز با مهدویت و … .
در این نشستها اساتید مجربی همچون حجج الاسلام آقایان اصغر کریمزاده، سید احمد موسوی و کریم مصلحیراد؛ از مرکز تخصصی مهدویت استان قم حضور داشتند.
دوره تخصصی با محوریت فرصتها و تهدیدها با حضور استاد ارجمند آقای محمد صالحی برگزار شد. در این دوره سرکار خانم مخلصآبادیفراهانی به عنوان سرپرست کارگروه پژوهشی و خانم ریحانه رهبر از طلاب پایه پنجم به عنوان دبیر دوره انتخاب شدند. این دوره در 20 جلسه با حضور 15 نفر از طلاب پژوهشگر برگزار شد. در این جلسات طلاب به 3 گروه 3 نفره تقسیم شدند و مقالاتی برای جشنواره علامه حلی ارسال کردند. آغاز این دوره از تاریخ 1395/6/7 بوده است.
به همت واحد پژوهش و کانون مهدویت حوزه کوثر استان قزوین همایش استانی با عنوان "آسیب شناسی جامعه منتظر” در تاریخ 1393/2/10 برگزار کرده است. سخنران این همایش حجت السلام والمسلمین جناب آقای محمدصادق کفیلدامت برکاته بودند. محور این همایش تشریح تفاوت دینداری و دین یاری و بوده است. در این جلسه سخنران به بررسی آسیبهای جامعه منتظر و راهکارهای حل این آسیبها پرداخته است. در پایان این همایش از شرکتکنندگان خواسته شده که در چارچوب محور آسیبشناسی مهدویت کارکردهای اجتماعی اعتقاد به مهدویت، فرهنگ مهدویت و انتظار و عدالت اجتماعی در جامعه مهدوی مقالههایی ارایه بدهند. خوشبختانه 7 مقاله به دبیرخانه ارسال و بعد از ارزیابی یک مقاله با عنوان “ساز و کار عدالت اجتماعی پس از ظهور” نوشته خانم رقیه قموشی طلبه پایه سوم مقاله برتر همایش شایسته تقدیر شده است.
همایش دیگری در تاریخ 1394/2/9 با عنوان “اصول و مبانی توسعه اخلاق انتظار در جامعه دینی” با سخنرانی حجتالسلام و المسلمین محمدصادق کفیلدامت برکاته از اساتید مرکز تخصصی مهدویت قم برگزار شد. نکته قابل توجهی که از سخنرانی ایشان به جای مانده الگوگیری منتظران و یاوران امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از حضرت زهراسلام الله علیها است؛ که فرمودند: حضرت زهراسلام الله علیها با ایجاد زمینه و بسترسازی باعث شدند تا حضرت علیعلیه السلام بعد از 23 سال به خلافت برسد و عملکرد منتظران حضرت حجت علیهالسلام هم باید به گونهای باشد که زمینههای ظهور حضرت را فراهم آورد. در پایان این همایش، شش تن از طلابی که به دبیرخانه همایش مقاله ارسال کرده بودند، تقدیر و تشکر به عمل آمد.
در سال 1395 سومین همایش علمی- پژوهشی مهدویت با عنوان “امام زمان شناسی در ادعیه و زیارات مهدوی” با حضور استاد محمدصادق کفیلدامت برکاته در تاریخ 8/2/ 1395 برگزار شد. در این همایش آثار برگزیده 10نفر از طلاب معرفی شد. نکته بسیار مهمی که در این همایش حایز اهمیت بوده از این قرار است که اصل دعا فقط نیاز نیست. دعا “الرغبه الی الله” است. عظمت دعا در نیاز است. دعا جلوهگر انسان نیازمند است، دعا زمینه ظهور را فراهم میکند و نشانگر آمادگی ما برای ظهور حضرت است. انسان تا تشنه نشود، به دنبال آب نمیرود و تا معنی عطش را نفهمد به یاد آب نمیافتد. منتظران حضرت باید دغدغه داشته باشند، تا ظهورحضرت را طلب کنند. برای اینکه معنی ظهور را بفهمیم باید اهل مطالعه و تحقیق باشیم و برای اینکه زمینه ظهور را فراهم کنیم باید تا میتوانیم گناه نکنیم. ضرر گناه این است که امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را بیشتر در زندان غیبت نگه میداریم. در پایان این مراسم از مقالات برتر همایش و برگزیدگان مسابقه رشد 3 و بانوی کرامت سال 1393 نیز تقدیر به عمل آمد.
کانون سلاله نبوت اردوی پژوهشی- زیارتی به منظور ارتقا سطح علمی اعضای کانون در تاریخ 1395/7/29 برگزار کرد. در این اردو 40 نفر طلاب با همراهی نماینده پژوهش مدرسه و دبیر کانون “خانم رقیه قموشی” و معاونت فرهنگی مدرسه شرکت داشتند. از جمله فعالیتهای پژوهشی این اردو بازدید از مرکز تخصصی و استفاده از بیانات حجتالاسلام سید احمد موسوی بوده است. علاوه بر این طلاب پژوهشگر از منابع اطلاعاتی و انتشارات مرکز برای تنظیم مقالات و تحقیقات پایانی خود استفاده نمودند. از دیگر برنامهها زیارت مرقد مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها و شرکت در نماز مغرب جمکران بوده، که در افزایش معنویت طلاب تأثیر بسزایی داشته است.
آخرین نظرات